Οι δράσεις μας

Έρευνα: Η Ανθρωπολογία ως Επάγγελμα

Η ΕΑΚΑΠΠ

– Διεξάγει έρευνα για την επαγγελματική απορρόφηση των αποφοίτων και τη σύνδεση των σπουδών στην Κοινωνικά Ανθρωπολογία με την αγορά εργασίας.

– Βρίσκεται σε επαφή με τον αντίστοιχο σύλλογο αποφοίτων του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (ΙΑΚΑ) του παν/μιου Θεσσαλίας και με απόφοιτους του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του παν/μιου Αιγαίου (εκεί δεν υπάρχει σύλλογος αποφοίτων) για συντονισμό δράσεων.

Στο άμεσο μέλλον προγραμματίζει:

– Να διοργανώσει δράσεις για την πληροφόρηση των φοιτητών του Τμήματος σχετικά με τους χώρους και τις δυνατότητες άσκησης του επαγγέλματος του Ανθρωπολόγου.

– Να ετοιμάσει φυλλάδιο και να οργανώσει επισκέψεις σε φορείς και σχολεία για να κάνει γνωστό το αντικείμενο της ΚΑ σε εργοδότες και μαθητές

– Να μεταφράσει επιστημονικά κείμενα σχετικά με την άσκηση της ανθρωπολογίας (practicing anthropology) και να διοργανώσει συνέδριο με αυτήν την θεματική.

Επαγγελματικά Δικαιώματα

Η ΕΑΚΑΠΠ σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας προωθεί την έκδοση ΦΕΚ που να κατοχυρώνει τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων.

Επιπλέον, η ΕΑΚΑΠΠ διεξάγει έρευνα η οποία προσπαθεί να εντοπίσει πανελλαδικά τα μεταπτυχιακά προγράμματα αλλά και πτυχία και πιστοποιητικά τα οποία παρέχουν ισοδύναμους τίτλους προς το πιστοποιητικό της ΑΣΠΑΙΤΕ ως προς τη παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ ΕΔΩ.

Συνέδρια/Σεμινάρια/Ημερίδες

Δράσεις κατά το έτος 2014

Η Εταιρία Αποφοίτων Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Παντείου Πανεπιστημίου (ΕΑΚΑΠΠ) σε συνεργασία με το τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Παντείου Πανεπιστημίου διοργανώνει κατά το εαρινό εξάμηνο 2013-2014 μια σειρά από ομιλίες στα «Σεμινάρια της Τετάρτης» με θέμα: «Η ανθρωπολογία εν δράσει: το επάγγελμα του/της ανθρωπολόγου στην Ελλάδα σήμερα». Το πλήρες πρόγραμμα του σεμιναρίου μπορείτε να το κατεβάσετε ΕΔΩ.

Comments are closed