ΔΣ & Ελεγκτική Επιτροπή

Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

serepas

Πρόεδρος

Αντώνιος Σερέπας

antoniosserepas@gmail.com

Αποφοίτησα από το Τμήμα Κοινωνική Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου το 2007 και σήμερα είμαι δόκιμος δημόσιος υπάλληλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο αντίστοιχο Τμήμα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (ΕΣΔΔΑ). Μετά την λήψη του πτυχίου μου ολοκλήρωσα τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Ειδίκευσης «Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία», του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής Αθηνών (ΕΚΠΑ, 2011) και «Κοινωνικής Ψυχολογίας των Συγκρούσεων», του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου (2016), ενώ πλέον φοιτώ στο κοινό Master in Business Administration – MBA του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) και Πανεπιστημίου Wroclaw της Πολωνίας.

Στο πλαίσιο των σπουδών μου έχω κάνει επιτόπια έρευνα για τον αντιεξουσιαστικό χώρο στην Κοπεγχάγη και έρευνα πεδίου για την κατασκευή μειονοτικών και συμπεριληπτικών ταυτοτήτων στην Δυτική Αττική, ενώ έχω ασχοληθεί με προγράμματα ποσοτικοποιημένων ποιοτικών μεθόδων (Alceste, NVivo, Iramuteq). Πέρα από ελληνικά, μιλάω αγγλικά και γαλλικά.

Παράλληλα με τις σπουδές μου έχω εργαστεί ως ερευνητής πεδίου σε διαφορετικά ερευνητικά έργα Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Κέντρων.

Τα τελευταία χρόνια, επίσης, μου δόθηκε η ευκαιρία να προσφέρω σεμινάρια, ως ανθρωπολόγος, σε προγράμματα Δια Βίου Μάθησης πάνω σε ζητήματα πολιτισμού και πολιτιστικής πολιτικής, κεφαλαιοποιώντας προηγούμενη εμπειρία μου από την συμμετοχή στην οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Κοπεγχάγη και την Αγία Πετρούπολη.


aleksandra_mpalantinaΑντιπρόεδρος

Αλεξάνδρα Μπαλάντινα

alexandra.balandina@gmail.com

Μετά την αποφοίτηση μου από το τμήμα της Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο σπούδασα εθνομουσικολογία στο Goldsmiths College, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Για τις ανάγκες της διδακτορικής έρευνας, έκανα εκτενή επιτόπια έρευνα στο Ιράν, ερευνώντας θέματα σχετικά με την μουσική λογοκρισία, την σχέση μουσικής και πολιτικής και τη δημιουργική έκφραση στην Ιρανική κλασική μουσική. Έχω διδάξει μαθήματα ανθρωπολογίας και εθνομουσικολογίας στην Ελλάδα (Πάντειο, ΤΕΙ Ηπείρου, ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας) και στο εξωτερικό (Πανεπιστήμιο του Λίμερικ στην Ιρλανδία). Έχω συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα στο ΕΚΚΕ και την Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Παράλληλα με την ακαδημαϊκή μου πορεία έχω εργαστεί ως ανθρωπολόγος και πολιτισμική διαμεσολαβήτρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε διάφορες ΜΚΟ όπως οι Γιατροί του Κόσμου, ΜετάΔραση και ΠΡΑΚΣΙΣ. Μου αρέσει η ακρόαση και η επιτέλεση της κλασικής μουσικής της Τουρκίας, του Ιράν, του Αφγανιστάν, της Κεντρικής Ασίας και του Αραβικού κόσμου και γενικά οποιαδήποτε μουσική βασίζεται στον αυτοσχεδιασμό. Παίζω κρουστά (τομπακ, νταφ, μπεντίρ) και κατά καιρούς συμμετέχω σε διάφορα μουσικά σχήματα, ενώ παλαιότερα έπαιζα κρουστά και με το μουσικό σχήμα του Ross Daly. Εκτός από ελληνικά και αγγλικά μιλάω φαρσί, ρωσικά και σερβικά.


IRENEΓραμματέας

Ειρήνη Ψαρρού

irene.psarrou@gmail.com

Η Ειρήνη Ψαρρού αποφοίτησε το 2011 από το τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει λάβει μέρος στη διενέργεια ποσοτικών και ποιοτικών ερευνών, στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, σε εταιρίες δημοσκόπησης και σε τοπικούς φορείς εκπαιδευτικών και πολιτιστικών προγραμμάτων. Είναι φοιτήτρια στο Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Σπουδών ICPS ακολουθώντας το πρόγραμμα εκπαίδευσης και ειδίκευσης στην Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεία. Παράλληλα εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Βασικό της μέλημα είναι η αξιοποίηση της ανθρωπολογικής γνώσης στο χώρο της ψυχικής υγείας. Την ενδιαφέρει ιδιαίτερα το ζήτημα της συγκρότησης της προσωπικότητας και της χρήσης του λόγου ως εργαλείο αφήγησης του εαυτού και κατασκευής της κοινωνικής ταυτότητας. Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με τη ζωγραφική και πειραματίζεται με τον θεραπευτικό διαλογισμό.


gerolymatouΤαμίας

Μαρία Γερολυμάτου

pmanage@outlook.com

Η Μαρία Γερολυμάτου αποφοίτησε το 2013 από το τμήμα της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Κατά την διάρκεια των σπουδών της συμμετείχε στο πρόγραμμα LLP/Erasmus στο University of Sussex στην Αγγλία και έκανε πρακτική άσκηση στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών. Παράλληλα απέκτησε δίπλωμα εθελοντή-νοσηλευτή του Ε.Ε.Σ.. Το 2014 εισήχθη με κατατακτήριες εξετάσεις στο τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Από τις αρχές του 2013 μέχρι τις αρχές του 2017 εργάστηκε στον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων. Γνωρίζει Αγγλικά, Ρωσικά και Γαλλικά και ανήκει στην κοινότητα εθελοντών μεταφραστών του Coursera Inc. .


Μέλος

Αγγελική Παναγάκου

agelikhpanag@gmail.com


koufoudakhΑναπληρωματικό μέλος

Ελένη Κουφουδάκη

ekoufoudaki@yahoo.gr

Σπούδασα κοινωνική ανθρωπολογία στο Πάντειο από όπου και αποφοίτησα το 2009. Στη συνέχεια παρακολούθησα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο Καποδιστριακό. Στο μεταξύ προσπαθούσα όσο γίνεται να ενημερώνομαι για την επιστήμη παρακολοθώντας ή συμμετέχοντας σε σεμινάρια, summer school και winter school τα οποία τις περισσότερες φορές ήταν ανθρωπολογικού περιεχομένου. Ενδιαφέρομαι ερευνητικά για την εκπαίδευση, τις ταυτότητες, την μετανάστευση, τον εθνικισμό και προσφάτως για την θρησκεία. Το ενδιαφέρον μου για τη χερσόνησο του Αίμου πολλές φορές ξεπερνά τα προαναφερόμενα… Τέλος, εργάζομαι ως καθηγήτρια Αγγλικών και είμαι στη διαδικασία εκπόνισης διδακτορικής πρότασης για το τμήμα της κοινωνικής ανθρωπολογίας του Παντείου που εστιάζει στο χώρο της Σερβίας.


Αναπληρωματικό μέλος

Αλέξανδρος Σπυρόπουλος

al.spyrop@gmail.com

Ο Αλέξανδρος Σπυρόπουλος αποφοίτησε το 2009 από το ενιαίο τμήμα της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχοντας στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα θέματα διαπολιτισμικότητας και κοινωνικών ανισοτήτων, καθώς και ζητήματα εκπαίδευσης και ψυχοκοινωνικής υγείας ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ακολούθησε το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Institute of Education του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Έχει εργαστεί ως Κοινωνικός Ανθρωπολόγος στην Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου, ως Παιδαγωγός στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας/Σωματείο ΕΛΙΖΑ κατά της Παιδικής Κακοποίησης, ως συνοδός ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων και ως τοπικός συντονιστής διερμηνέων στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση Μετάδραση. Παράλληλα, δραστηριοποιείται εθελοντικά στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος.


Μέλη Ελεγκτικής Επιτροπής

Αρεζού Ρεζαϊάν – Πρόεδρος

Ευδοκία Σακκα – Γραμματέας

Βάγια Καλτσή – Γραμματέας

Χριστίνα Ουζουνίδου – Αναπληρωματικό Μέλος

Comments are closed