ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΑΚΑΠΠ ΣΤΟ PBA «Social diplomacy – mind mapping opportunities» στην ΑΡΜΕΝΙΑ

10Η Εταιρεία Αποφοίτων Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Παντείου Πανεπιστημίου συμμετείχε ως εταίρος στο PBA (Partnership-Building Activity) με τίτλο «Social diplomacy – mind mapping opportunities» που πραγματοποιήθηκε στην Αρμενία 14-22 Οκτωβρίου 2015 στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+.
Αναλυτικότερα, δυο μέλη της ΕΑΚΑΠΠ ταξίδεψαν στο Γερεβάν και το Αγκβεράν και συμμετείχαν στο πρόγραμμα, το οποίο είχε στόχο να φέρει σε επαφή φορείς, οργανώσεις και ΜκΟ από διαφορετικές χώρες που δραστηριοποιούνται στο πεδίο, έχοντας όμως κοινούς στόχους και αποστολές που σχετίζονται με την Κοινωνική Διπλωματία και παρεμβαίνουν ώστε να ενισχυθεί η συμμετοχή του κόσμου στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, προωθώντας το δημόσιο διάλογο και τη διαβούλευση. Κατά τη διάρκεια της οκταήμερης αυτής διαπολιτισμικής συνάντησης που περιελάμβανε κατάρτιση, συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων πάνω στο θέμα της Κοινωνικής Διπλωματίας, έγινε προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα ευρύ δίκτυο νέων οργανώσεων και φορέων που θα προωθήσουν την ενεργό συμμετοχή νέων επιστημόνων και «διπλωματών» μέσα από κοινές δράσεις πάνω σε μια σειρά ζητημάτων.
Τα μέλη της ΕΑΚΑΠΠ είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το φορέα μας, σε εκπροσώπους από 13 διαφορετικές χώρες (Αυστρία, Ρωσία, Ουκρανία, Πορτογαλία, Αρμενία, Γεωργία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Π.Γ.Δ.Μ., Ρουμανία, Ισπανία, Τουρκία και Ισραήλ.) , τη φιλοσοφία και τις δράσεις που έχουμε αναπτύξει και τα μελλοντικά μας σχέδια, αλλά και πιο συγκεκριμένα το αντικείμενο της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, τη μεθοδολογία της και τη χρησιμότητά της στη ανάλυση των κοινωνικών φαινομένων και στο σχεδιασμό προγραμμάτων. Η συνάντηση αυτή, μέσα από μια δημιουργική διαδικασία, προσέφερε το χώρο για συζητήσεις μέσα από τις οποίες συναντήθηκαν κοινά ενδιαφέροντα, κοινοί στόχοι και η διάθεση παρέμβασης στο δημόσιο λόγο. Τις δυο τελευταίες μέρες του προγράμματος δημιουργήθηκαν ομάδες εργασίας για το σχεδιασμό νέων καινοτόμων projects, αλλά και την ανατροφοδότηση πάνω στις ιδέες των φορέων για νέα προγράμματα, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας στη σύνταξη και την υποβολή αιτήσεων στο πλαίσιο του Erasmus+ και άλλων ευρωπαϊκών πηγών χρηματοδότησης και τέλος για την εξεύρεση εταίρων στα υπό σχεδιασμό projects.
Συγκεκριμένα, η ΕΑΚΑΠΠ συμμετείχε σε ομάδες εργασίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για την προσφυγική κρίση και για ζητήματα μετανάστευσης, για ζητήματα εκπαίδευσης (non-formal education), για το θέμα του διαπολιτισμικού διαλόγου, για ζητήματα φύλου και νεανικής επιχειρηματικότητας.
Η φιλοξενία και η υποστήριξη από τους διοργανωτές ήταν εξαιρετική, πράγμα που συνέβαλλε τα μέγιστα στην εξοικείωση και την καλή γνωριμία των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα, επιταχύνοντας τις διεργασίες του PBA.

04

Περισσότερες φωτογραφίες στον σύνδεσμο:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1201482156535594.1073741834.529900070360476&type=3

logo_erasmus_plus

Comments are closed