Σεμινάρια Οπτικής Ανθρωπολογίας

Το Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών και το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας διοργανώνουν ένα summer school τον ερχόμενο Ιούλιο, σε συνεργασία με το προσωπικό του Πανεπιστημίου του Leiden και άλλων ολλανδικών και ελληνικών Πανεπιστημίων.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τις 4 ως τις 23 Ιουλίου 2015 και θα δεχθεί αιτήσεις από τελειόφοιτους προπτυχιακών σπουδών, μεταπτυχιακούς και πρωτοετείς διδακτορικούς φοιτητές κοινωνικών/πολιτικών επιστημών.

Τα μαθήματα

Στις μέρες μας, η οπτική ανθρωπολογία έχει γίνει ένα απαραίτητο εργαλείο για όλους όσοι ασχολούνται με την εθνογραφική έρευνα, οπτική ανάλυση, σπουδές υλικού πολιτισμού ή κριτική ενασχόληση με το σινεμά, τη φωτογραφία και άλλες μορφές πολιτιστικής έκφρασης.

Ο στόχος του σεμιναρίου είναι να δώσει στους φοιτητές την εμπειρία της κινηματογράφησης σε ένα γεμάτο ποικιλία και πολλές πτυχές αστικό τοπίο, να παρουσιάσουν το προϊόν (ταινία) της έρευνάς τους σε ειδικό τμήμα του Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας και να μάθουν για τις τρέχουσες συζητήσεις και θέματα έρευνας στην οπτική ανθρωπολογία και εθνογραφία.

Παίρνοντας μέρος και μαθαίνοντας την διαδικασία της κινηματογράφησης και παραγωγής, οι φοιτητές αποκτούν πρακτική εμπειρία σε ένα νέο πλαίσιο, χρησιμοποιούν τις δεξιότητές τους, κάνουν νέες επαφές και μαθαίνουν πώς να παρουσιάζουν τα ευρήματά τους μέσα σε ευρύτερες τοπικές και παγκόσμιες διαδικασίες

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΑΙΤΗΣΗ

Comments are closed