Φωνές /Fo̱nés. Dialogues between art and anthropology

Τις Φωνές αποτελούν εικαστικοί καλλιτέχνες και κοινωνικοί επιστήμονες που διερευνούν από κοινού τρόπους με τους οποίους οι ήχοι που παράγονται από ζωντανά σώματα μετατρέπονται σε ύλη για σκέψη και καλλιτεχνικό έργο.

Τους απασχολούν οι αισθητηριακές και αισθητικές ποιότητες της φωνής, η σύνδεσή της με το σώμα που την παράγει ή η απόσπασή της από αυτό, οι τρόποι μορφοποίησης και διαχείρισής της μέσα από τεχνικές και τεχνολογίες, η αμοιβαία διαμόρφωση φωνής και περιβάλλοντος χώρου, η φωνή ως μέσο συγκρότησης κοινωνικών σχέσεων.

Οι Φωνές επεξεργάζονται σημεία σύγκλισης ή διάστασης μεταξύ τους που προκύπτουν από θεσμικές ή άλλες διαφορές τέχνης και επιστήμης. Εντέλει, αναπτύσσουν δίκτυα επικοινωνίας και συνεργασίας με άτομα, ομάδες ή θεσμούς που ασχολούνται με παρόμοια θέματα ή εργάζονται με παρεμφερή τρόπο στην Ελλάδα ή αλλού.

Το project «Φωνές» ξεκίνησε το 2011 στην Αθήνα. Όψεις του εν εξελίξει εγχειρήματος έχουν παρουσιαστεί σε τρεις περιστάσεις (9-10/3/2012: «Φωνές», Θέατρο Εμπρός∙ 16/6/2012: «Φωνές: Πρόσκληση για ανταλλαγή»-«Ανταλλαγή/ Αustausch/ Exchange», Goethe-Institut και Πανεπ.Bauhaus Βαϊμάρης, επιμ. Σ. Ντώνα, Στοά Broadway· 9/2/2013: «Φωνές: Δυναμώνοντας την ένταση…», Θέατρο Εμπρός).
Από τις 6 έως τις 29 Μαρτίου 2014 η έκθεση με τίτλο Φωνές / Fo̱nés στο χώρο πολιτισμού CAMP! Contemporary Art Meeting Point (Αθήνα, Πλ.Κοτζιά) περιλαμβάνει έργα (ήχου ή και εικόνας), καθώς και ομιλίες, performances και άλλες δράσεις μελών της ομάδας και προσκεκλημένων.

Φωνές: Ελεάνα Γιαλούρη, Δήμητρα Κονδυλάτου, Νικολίνα Μπαϊρακτάρη, Νίκος Μπουμπάρης, Ζάφος Ξαγοράρης, Παναγιώτης Πανόπουλος, Νίνα Παππά, Θάλεια Ραυτοπούλου, Ελπίδα Ρίκου, Γιώργος Σαμαντάς, Πάνος Σκλαβενίτης, Πάνος Χαραλάμπους.

Προσκεκλημένοι: Μαριλένα Αλιγιζάκη, Νίκος Αρβανίτης, Ελένη Γκλίνου και Κατερίνα Αντωνάκη, Σοφία Γρηγοριάδου, Caroline de Lannoy, Escoitar.org, Φαίη Ζήκα, Λυκούργος Καρατζαφέρης (Hearing Voices Network), Φανή Μπήτου, Δανάη Στεφάνου, Το κεφάλι που τραγουδάει, Μάριος Χατζηπροκοπίου.

Συντονισμός: Ελπίδα Ρίκου

Επικοινωνία:
Φωνές /Fo̱nés. Dialogues between art and anthropology: http://art-anthropology.blogspot.gr/
voicesart@gmail.com / elpidarikou@gmail.com

_________________________

CAMP Contemporary Art Meeting Point
Ευπόλιδος 4 & Απελλού 2
Πλ.Κοτζιά, 105 51 Αθήνα
t: 210 3247679
e: info@campoint.gr
w: www.campoint.gr

Like CAMP! on Facebook
https://www.facebook.com/CAMP.ContemporaryArtMeetingPoint

https://www.facebook.com/CampArtCafeRestaurant

Follow CAMP! on Twitter
http://twitter.com/#!/CampointAthens

Comments are closed